Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 20 Júl 2019 · Dvojica #3
Mäso

Kačica s mätou


Ingrediencie
  • (1 ks) domáca kačka
  • (50 g) kačacia masť
  • (50 g) cibuľa
  • (1 strúčik) cesnak
  • soľ
  • červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • mäta prieporná
  • (10 g) hladká múka
  • (1 lyžica) červené víno
  • pažítka
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si kačicu, ak je neopracovaná, musíme ju najprv očistiť, poumývať a rozkrájať na porcie.

Výroba

Do rajnice si vložíme hrudku masti, necháme ju rozpáliť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, primiešame červenú papriku, porcie kačice, soľ a necháme vo vlastnej šťave podusiť.
Ak sa nám všetká tekutina počas dusenia vyparí, prilejeme horúcu vodu, pridáme čierne korenie, mätu priepornú a podusíme do mäkka.

Dokončenie

Ak je mäso mäkké, prisypeme múku, opražíme, prilejeme víno a pridáme na záver pokrájanú petržlenovú vňať.
Servírujeme spolu s dusenou ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa