Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Streda, 12 Aug. 2020 · Dvojica #4
Bezmäsité jedlá

“Kalkýš  – bírač”


Ingrediencie
  • 0,5 kg pšenice, 300 ml vody, soľ, hladká múka, práškový cukor, 30 g masti na vymastenie pekáča
Popis prípravy jedla
Výroba

Pšenicu preberieme, dobre umyjeme, nasypeme v tenkej vrstve na umytú drevenú dosku a každý deň niekoľkokrát pokropíme vlažnou vodou. Pšenica po týždni vyklíči(asi na 1,5 cm) a korienky sa rozpustia. Vyklíčenú pšenicu zomelieme na mäsovom mlynčeku, dáme do misky, zalejeme vodou, necháme vylúhovať, precedíme a vyžmýkame. Do získanej šťavy pridáme soľ a toľko hladkej múky, aby sme dostali riedke, liate cesto(ako piškótové). Cesto vylejeme na vymastený pekáč, vložíme do mierne vyhriatej rúry a pečieme, až kým sa na povrchu nevytvorí pekná kôrka.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 1 hod. 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Jano

Pridané: 4 Nov. 2009

Ďalšie recepty užívateľa