Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Kantonské bravčové mäso ( Čína )


Ingrediencie
  • (750 g) bravčové mäso
  • olej
  • (1 lyžica) práškový cukor
  • (4 poháre) slepačí vývar
  • (5 strúčikov) cesnak
  • (8 zrniek) aníz
  • (1/4 lyžičky) glutasol
  • (2 lyžice) sójová omáčka
  • sézamový olej
  • Marináda:
  • (1 a 1/2 lyžičky) soľ
  • (4 lyžice) biele víno
  • (3 ks) cibuľa
  • (5 plátkov) zázvor
  • (3 lyžice) cukor
  • (1/4 lyžičky) zomletý badián
  • (1/4 lyžičky) mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si surové mäso a pokrájame ho na kúsky 15 cm dlhé a 5 cm vysoké. Nakrájané mäso presunieme do misky, prilejeme marinádu a necháme asi 2 hodiny odstáť.

Výroba

Do hlbokej panvice si nalejeme olej, necháme rozpáliť a opečieme mäso. Mäso vyberieme a necháme odkvapkať.
Do druhej panvice si nalejeme znova 1 lyžicu oleja, necháme rozpáliť, pridáme cukor a opečieme.
Potom pridáme slepačí vývar, ostatok marinády, cesnak, kt. sme si roztlačili, aníz, Glutasol, sójovú omáčku a nakoniec mäso.

Dokončenie

Všetko uvedieme do varu a necháme podusiť. Ak je mäso mäkké, prikvapkáme do omáčky sézamový olej, mäso vyberieme a pokrájame na hrubšie plátky.
Mäso si poukladáme na tanier a zalejeme omáčkou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 13 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa