Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Kapor na cibuli


Ingrediencie
  • (600 g) očistený kapor
  • (300 g) cibuľa
  • (1 strúčik) cesnak
  • (60 g) masť
  • zelený petržlen
  • zeler
  • (1 ks) bobkový list
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (30 g) hrozienka
  • (30 g) vysušené vykôstkované slivky
  • (1 lyžička) červená paprika
  • citrónová šťava
Popis prípravy jedla
Príprava

Z očisteného, vypitvaného a umytého kapra si odstránime chrbtovú kosť a narežeme ho na porcie.

Výroba

Do hrnca si vložíme masť, necháme ju rozohriať, pridáme na kolieska pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak so soľou, posekaný zelený petržlen, zeler, bobkový list a necháme pražiť.
Po opražení postupne pridávame soľ, korenie, očistené a pokrájané hrozienka, pokrájané vysušené slivky, papriku a ďalej dusíme.
Zoberieme si ohňovzdornú nádobu, jej spodok vyložíme podusenou cibuľou, na ňu položíme porcie kapra, pokvapkáme citrónovou šťavou, znova zakryjeme cibuľou, prilejeme vodu a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť.

Dokončenie

Ak je zmes mäkká, vyberieme ju a následne podávame spolu s dusenou ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa