Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Kaprie rizoto


Ingrediencie
  • (600 g) očistený kapor
  • (80 g) masť
  • (40 g) cibuľa
  • (200 g) ryža
  • (1 strúčik) cesnak
  • (1 lyžička) červená paprika
  • soľ
  • (0,5 l) voda
  • (40 g) tvrdý syr
  • zelený petržlen
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si ako obvykle pripravíme kapra očistením, vypitvaním a umytím.
Následne potom z neho odstránime chrbtovú kosť a pokrájame ho na malé kúsky.

Výroba

Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme porcie kapra a necháme opiecť.
Opečené kúsky vyberieme, do masti pridáme jemne nakrájanú cibuľku, rovnako ju opražíme.
Zoberieme si ryžu, sparíme ju vrelou vodou a necháme odkvapkať.
Potom ju vhodíme do hrnca s cibuľoua opražíme ju.
Pridáme porcie ryby, pretlačený cesnak, červenú papriku, prilejeme vralú vodu, osolíme a necháme podusiť vo vyhriatej rúre.

Dokončenie

Na záver rizoto vtláčame do vymastených pohárikov a servírujeme na tanier.
Jedlo pred podávaním posypeme syrom a zeleným petržlenom a ozdobíme so zeleninou.
Ako oblohu môže podávať biely chlieb.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa