Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Sobota, 26 Sep. 2020 · Dvojica #2
Iné bezmäsité jedlá

Kapustník


Ingrediencie
  • (1 kg) hrubá múka
  • (1 ks) vajce
  • soľ
  • (50 g) cukor
  • (100 g) olej
  • (20 g) droždie
  • mlieko
  • (80 g) práškový cukor
  • PLNKA:
  • (800 g) hlávková kapusta
  • (60 g) masť
  • čierne korenie
  • (80 g) práškový cukor
Popis prípravy jedla
Príprava

Do misky si nasypeme múku, pridáme cukor, olej, droždie, vajce, trochu soli a prilejeme zohriate mlieko.
Vypracujeme si tuhé cesto a necháme v teple vykysnúť.

Výroba

Vykysnuté cesto si rozdelíme na polovice, jednu polovicu roztiahneme na plech.
Na túto vrstvu si položíme dusenú kapustu, nasypeme cukor a zakryjeme druhou časťou cesta, kt. sme si vyvaľkali.
PLNKA:
Očistíme a ostrúhame si kapustu.
Na rozpálenej masti si opražíme cukor, pridáme kapustu, posypeme soľou a dusíme.
Ak je kapusta udusená, pridáme korenie.

Dokončenie

Vrch cesta pomastíme a prepichneme pomocou vidličky.
Plech vložíme do vyhriatej rúry a necháme piecť.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 20 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa