Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Sobota, 26 Sep. 2020 · Dvojica #2
Iné bezmäsité jedlá

Kapustové posúchy


Ingrediencie
  • (500 g) polohrubá múka
  • (50 g) margarín
  • (30 g) droždie
  • (1 ks) žĺtok
  • mlieko
  • soľ
  • PLNKA:
  • (500 g) hlávková kapusta
  • soľ
  • (30 g) masť
  • (50 g) škvarky
  • mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Do misky si nasypeme múku, pridáme kvások, margarín, kt. sme si rozpustili, soľ, žĺtok a mlieko, kt. sme si vopred zohriali.
Vypracujeme si cesto a necháme ho vykysnúť.

Výroba

Postruháme si kapustu, dôkladne ju osolíme a podusíme na vopred rozpálenej masti.
Ak je kapusta mäkká, pridáme pokrájané škvarky a necháme zmes odstáť.
Ak je kapustová zmes vychladnutá, pridáme ju do cesta a necháme dokysnúť.
Z cesta si formujeme malé posúchy, kt. potom ukladáme na pekáč( vymastený).

Dokončenie

Pečieme do ružova.
Hotové jedlo servírujeme spolu s kyslým mliekom al. šípovým čajom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 20 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa