Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Bezmäsité jedlá

Kapustové strapačky


Ingrediencie
  • (1 kg) zemiaky
  • (500 g) kvasená kapusta
  • (1 ks) cibuľa
  • (1 dl) voda
  • (1 lyžička) soľ
  • (4 lyžice) olivový olej
  • (300 g) hladká múka
  • (1/2 hrnčeka) strúhanka
Popis prípravy jedla
Príprava

Vezmeme si polovičnú dávku z hore uvedeného oleja, rozpálime ho, pridáme nasekanú cibuľu a zapeníme ju.
Po zapenení pridáme polovičnú dávku kapusty, vriacu vodu a necháme podusiť.

Výroba

Do misky si vložíme nastrúhané surové zemiaky, prisypeme múku a trocha soli.
Všetko dôkladne pomiešame a vykrajujeme malé halušky.
Halušky hádžeme do vriacej vody . Ak nám vystúpia na hladinu, vyberieme ich.

Dokončenie

Na záver si halušky uložíme na tanier, posypeme dusenou i surovou kapustou a strúhankou, kt. sme si opražili na oleji.
Servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa