Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Utorok, 24 Okt. 2017 · Dvojica #6
Bezmäsité jedlá

Karfiolové lasagne


Karfiolové lasagne
Ingrediencie
  • 1 karfiol
  • 200 g syr eidam do 30% tuku v suš.
  • 100 g šunka
  • 8 ks sušené paradajky
  • 60 g čierne olivy
  • 3 PL olivový olej
  • 35 g strúhaný parmezán
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 150 g biely jogurt
  • 1 vajce
  • soľ
  • čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Karfiol varíme v slanej vode cca 30 minút.Keď je mäkký vyberieme ho a necháme vychladnúť.

Výroba

Syr a šunku nakrájame na rezance.Olivy a sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky.
Keď je karfiol vychladnutý nastrúhame ho na jemnom strúhadle. Pridáme nastrúhaný parmezán, roztlačený cesnak, olivový olej, soľ a všetko spolu dobre premiešame.
Prichystáme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme olejom. Na spodok roztlačíme polovicu zmesi na ktorú ukladáme syr, šunku, olivy a sušené paradajky. Nakoniec navrstvíme druhú časť zmesi a uhladíme. V miske si rozšľaháme vajce s jogurtom, pridáme čierne korenie, soľ a zalejeme vrch karfiolovej zmesi. Takto pripravené vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a zapekáme cca 30 minút.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 15 min.

Príprava surovín: 45 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 22 Feb. 2016

Ďalšie recepty užívateľa