
- 1 karfiol
- 200 g syr eidam do 30% tuku v suš.
- 100 g šunka
- 8 ks sušené paradajky
- 60 g čierne olivy
- 3 PL olivový olej
- 35 g strúhaný parmezán
- 4 strúčiky cesnaku
- 150 g biely jogurt
- 1 vajce
- soľ
- čierne korenie
Karfiol varíme v slanej vode cca 30 minút.Keď je mäkký vyberieme ho a necháme vychladnúť.
Výroba
Syr a šunku nakrájame na rezance.Olivy a sušené paradajky nakrájame na menšie kúsky.
Keď je karfiol vychladnutý nastrúhame ho na jemnom strúhadle. Pridáme nastrúhaný parmezán, roztlačený cesnak, olivový olej, soľ a všetko spolu dobre premiešame.
Prichystáme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme olejom. Na spodok roztlačíme polovicu zmesi na ktorú ukladáme syr, šunku, olivy a sušené paradajky. Nakoniec navrstvíme druhú časť zmesi a uhladíme. V miske si rozšľaháme vajce s jogurtom, pridáme čierne korenie, soľ a zalejeme vrch karfiolovej zmesi. Takto pripravené vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a zapekáme cca 30 minút.
-
Nebol pridaný žiadny komentár.