Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Knedlíky plnené  zeleninou


Ingrediencie
  • (8 ks) žemľa al. rohlík
  • (10 dkg) maslo
  • (1/4 l) mlieko
  • (2 ks) vajce
  • trocha polohrubej múky
  • pór
  • soľ
  • Náplň:
  • (20 dkg) tvaroh
  • (1 ks) vajce
  • (10 dkg) pór, kt. sme si podusili na masle
  • (1 ks) mrkva
  • (1-2 lyžičky) pšníčná krupica
  • soľ
  • muškátový kvet
  • mleté biele korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Žemle al. rohlíky si nakrájame na kocky a vložíme do misky. Do misky nalejeme mlieko, pridáme niekoľko kvapiek masla, vajce, trochu soli a počas miešania sypeme múku.
Zmes necháme asi 20 minút odstáť.

Výroba

Náplň: Do misky si postupne pridávametvaroh, vajce, mrkvu, kt. sme si nastrúhali, pór, podľa chuti soľ, muškátový orech, korenie. Všetko dôkladne premiešame a postupne sypeme krupicu.
Vyformujeme si cesto, rozdelíme si ho na 4 časti a rozvaľkáme na pomúčenej doske a naplníme plnkou a uzavreme.
Formujeme knedlíky.
Vymastíme si pekáč, necháme ho zohriať, nalejeme 2 dcl vody, vložíme knedlíčky a varíme asi 20 minút.

Dokončenie

Hotové jedlo môžeme servírovať ako prílohu al. samostatne, ak ich pokvapkáme maslom a pridáme šalát.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 35 min.

Príprava surovín: 15 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 24 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa