Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Koložvárska kapusta


Koložvárska kapusta
Ingrediencie
  • 2kg kyslej kapusty
  • 1kg mletého mäsa
  • 1 šálka ryže (200ml nevarenej)
  • 1 cibuľa
  • 1 klobása
  • 1 čl vegety
  • 1PL ml.červenej papriky
  • ml.čierne korenie, soľ
  • 400ml kyslej smotany
Popis prípravy jedla
Výroba

Najprv si dáme variť do kastróla ryžu. Šálku ryže nasypeme do kastróla a zalejeme dvomi šálkami vody, posolíme a pod pokrievkou varíme od bodu varu 15 minút. Medzitým si nachystáme mäsovú zmes. Na panvicu dáme pokrájanú cibuľu, osmahneme ju a pridáme pokrájanú kolobásku. Opečieme, kým klobása nepustí šťavu a potom pridáme mleté mäso. Poopekáme kým mäso nezmení farbu, potom pridáme ml.červenú papriku, korenie, vegetu. Podlejeme asi 200ml vody, necháme najprv prudko variť asi 5 minút, zakryjeme pokrievkou a stíšime, dusíme 15 minút. Vymastíme vhodný plech a polovicu trochu vyžmýkanej kyslej kapusty dáme na spodok ako prvú spodnú vrstvu, druhú vrstvu dáme uvarenú ryžu, ďalej pokračujeme s mäsovou zmesou aj so šťavičkou, ktorá sa pekne vsiakne do ryže, a na vrch dáme druhú polovicu kyslej kapusty. Na záver to celé potrieme kyslou smotanou a dáme piecť na 30 minút na 180°C.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 10 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: gupka

Pridané: 13 Jan. 2012

Ďalšie recepty užívateľa