Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Nedeľa, 21 Okt. 2018 · Dvojica #4
Mäso

Koložvárska kapusta


Koložvárska kapusta
Ingrediencie
  • 2kg kyslej kapusty
  • 1kg mletého mäsa
  • 1 šálka ryže (200ml nevarenej)
  • 1 cibuľa
  • 1 klobása
  • 1 čl vegety
  • 1PL ml.červenej papriky
  • ml.čierne korenie, soľ
  • 400ml kyslej smotany
Popis prípravy jedla
Výroba

Najprv si dáme variť do kastróla ryžu. Šálku ryže nasypeme do kastróla a zalejeme dvomi šálkami vody, posolíme a pod pokrievkou varíme od bodu varu 15 minút. Medzitým si nachystáme mäsovú zmes. Na panvicu dáme pokrájanú cibuľu, osmahneme ju a pridáme pokrájanú kolobásku. Opečieme, kým klobása nepustí šťavu a potom pridáme mleté mäso. Poopekáme kým mäso nezmení farbu, potom pridáme ml.červenú papriku, korenie, vegetu. Podlejeme asi 200ml vody, necháme najprv prudko variť asi 5 minút, zakryjeme pokrievkou a stíšime, dusíme 15 minút. Vymastíme vhodný plech a polovicu trochu vyžmýkanej kyslej kapusty dáme na spodok ako prvú spodnú vrstvu, druhú vrstvu dáme uvarenú ryžu, ďalej pokračujeme s mäsovou zmesou aj so šťavičkou, ktorá sa pekne vsiakne do ryže, a na vrch dáme druhú polovicu kyslej kapusty. Na záver to celé potrieme kyslou smotanou a dáme piecť na 30 minút na 180°C.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 10 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
uvaríme ryžuna panvicu s trochou oleja alebo masti dáme na drobno pokrájanú cibuľu a osmahnemepotom pridáme na koky nakrájanú klobásu a opečiem, kým nepustí šťavupridáme mleté mäsopoopekáme, kým takto nezmení farbu a zatiahne sapridáme ml.papriku, korenie, vegetu , podlejeme vodou a podusímepriprvíme si pekáč a na spodok dáme polovicu kyslej kapustyďalšia vrstva je uvarená ryžana ryžu dáme podusenú mäasovoklobáskovú zmespotom na mäso dáme zvyšnú kyslú kapustu a na kapustu dáme kyslú smotanutakto pripravenú koložvársku kapustu dáme zapicť do rúry na 180°C na približne 30 minúthotovo, môžme podávať :o)čerstvo upečené takto pekne nedrží tvar, tak sa nezľaknite, horúce sa to môže rozpadávať, ale na chuti to určite neuberie:o)komu chutí, môže si ešte pridať na tanier kyslej smotany, Dobrú chuť!
Autor receptu

Meno: gupka

Pridané: 13 Jan. 2012

Ďalšie recepty užívateľa