Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Nedeľa, 15 Sep. 2019 · Dvojica #7
Mäso

Králik na paprike


Ingrediencie
  • mäso z 1 králika
  • srdce, obličky ( z králika)
  • (60 g) masť
  • (80 g) cibuľa
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • mleté nové korenie
  • (1 ks) zelená paprika
  • (2 ks) paradajky
  • (2 dl) smotana
  • (30 g) hladká múka
  • citrónová šťava
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si mäso, na začiatok ho odblaníme, dôkladne poumývame a pokrájame na menšie kúsky spolu s vnútornosťami.
Do hrnca si nalejeme olej a necháme ho rozpáliť.

Výroba

Na rozpálený olej pridáme najemno pokrájanú cibuľu, necháme speniť, pridáme mäso, pokrájané vnútornosti, trocha červenej papriky, soľ, korenie a pražíme, pokým mäso nepustí vlastnú šťavu.
Prilejeme trocha vody, pridáme pokrájanú zeleninu a necháme podusiť.
Ak je všetko mäkké, nalejeme smotanu, kt. sme zmiešali spolu s múkou a necháme prejsť varom.

Dokončenie

Na záver pridáme do zmesy citrónovú šťavu, soľ a servírujeme s cestovinami.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa