Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Piatok, 22 Nov. 2019 · Dvojica #5
Mäso

Králik na pive


Ingrediencie
  • (1 ks) králik
  • (80 g) maslo
  • soľ
  • (2 ks) bobkový list
  • rasca
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • citrónová kôra
  • (0,25 l) svetlé pivo
Popis prípravy jedla
Príprava

Očisteného a umytého králika si pokrájame na porcie a vložíme do rajnice na vopred rozpustené maslo.

Výroba

Postupne k mäsu pridávame soľ, bobkový list, rascu, mleté čiere korenie, muškátový oriešok, kt. sme si postrúhali, postrúhanú citrónovú kôru a necháme pomaly piecť.
Ak je mäso polomäkké, pridáme horúcu vodu, pivo a necháme udusiť do mäkka.

Dokončenie

Na záver prilejeme niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a servírujeme spolu s knedľou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa