Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Kravská hrudka


Ingrediencie
  • Na výrobu jedného kg kvalitného syra potrebujeme 10l čerstvého mlieka ( dostať ho v mliečnom automate), sýridlo ( tiež ho väčšinou dostať v automatoch alebo v drogérii )
Popis prípravy jedla
Výroba

Mlieko ohrejeme na 40 – 45°C. Pridáme sýridlo. Na každom sýridle je dávkovanie. Ale väčšinou sa dáva 1ml sýridla na 1 l mlieka. Premiešame a necháme odpočívať 15 minút. potom zrazeninu premiešame a necháme odpočívať 10 minút. Zoberieme metličku na sneh a rozbijeme na drobné zrno syreninu. Necháme odpočívať 20 minút. Srvátku zlejeme a sýreninu dáme do plienky alebo do bieleho plátna a necháme stiecť minimálne 5 hodín. Hrudku vyklopíme na tanier a môžeme degustovať ako sa nám podaril syr.

Komentáre (1)
  • avatar

    S takéhoto syra, sa dá urobiť aj udený. Soľ sa dáva v poslednom štádiu, keď sa zlieva srvátka. Srvátku zlejete a do sýreniny zamiešate soľ. Tak 1%. a sýreninu dáte stiecť. Po stečení dáte hrudku ešte do slaného nálevu na 12 hodín. A môžete udiť. Buď klasicky, alebo aj umelým dymom.

    20. Okt. 2010 - 5:54 pridal Farma Tuška
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 6 hod. 00 min.

Príprava surovín: 1 hod. 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 8-10 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 4

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Farma Tuška

Pridané: 19 Okt. 2010

Ďalšie recepty užívateľa