Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Krémová morčacia pochúťka


Ingrediencie
  • (3 ks) bezpríchuťová želatina
  • (300 ml) hydinový vývar
  • (250 ml) majonéza
  • (60 ml) smotana
  • (15 ml) citrónová šťava
  • (7 ml) soľ
  • (1 ml) čierne korenie
  • (1 l) morčacie mäso
  • (180 ml) zeler
  • (60 ml) sladká červená paprika
  • (60 ml) zelená paprika
  • (125 ml) červené hrozno
Popis prípravy jedla
Príprava

- na kocky si pokrájame morčacie mäso, zeler, zelenú a červenú papriku
– guličky červeného hrozna si rozkrojíme na polovicu

Výroba

Do nádoby si nalejeme hydinový vývar, pridáme želatinu, roztopíme a necháme vychladiť.
Do misky si pripravíme zmes z majonézy, smotany a citrónového džúsu, dôkladne rozmiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme.
Do druhej nádoby si vložíme ostatok surovín a premiešame.
Vychladenú želatinovú zmes vylejeme do majonézy, dôkladne premiešame, pridáme morčacie mäso a zamiešame.
Zmes si vylejeme do šálo, necháme 8 hodín v chladničke odstáť.
Vyberieme z foriem a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 20 Jan. 2010

Ďalšie recepty užívateľa