Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Sobota, 26 Sep. 2020 · Dvojica #2
Mäso

Kuracie prsia s pomarančovou glazúrou


Ingrediencie
  • 4 kusy vykostených kuracích pŕs
  • Marináda:
  • 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej štavy
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 polievkové lyžice worchestrovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 1 polievková lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 čajová lyžička sušeného estragónu
  • 1/2 šálky čerstvej pomarančovej štavy
Popis prípravy jedla
Príprava

Všetky suroviny potrebné na marinádu spolu zmiešame.

Výroba

Kuracie prsia rozložíme na pekáč z varného skla,polejeme pripravenou marinádou a vložíme do chladničky na 2 hodiny.

Dokončenie

Do rozohriatej rúry (370°C) vložíme kuracie prsia s marinádou a pečieme 20 minút.Nakoniec zvýšime teplotu (zapneme grill) a zapečieme do zlatista cca 5 min.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 2 hod. 30 min.

Príprava surovín: 2 hod. 10 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 10 Okt. 2009

Ďalšie recepty užívateľa