Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Piatok, 20 Júl 2018 · Dvojica #3
Mäso

Kuracie soté


Kuracie soté
Ingrediencie
  • 500g kuracích pŕs
  • 3 veľké mrkvy
  • 2PL kryštáľového cukru
  • 3PL oleja
  • 1-2 bobkový list
  • 2ČL horčice
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1PL polohrubej múky
  • 200g syr v črievku
  • 2PL čerstvej citrónovej šťavy
Popis prípravy jedla
Príprava

Mrkvu očistíme a nastrúhame nahrubo. Cukor skaramalizujeme a pridáme strúhanú mrkvu, olej, bobkový list. Osolíme, okoreníme a na miernom ohni dusíme približne 10-12 minút.

Výroba

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a pridáme k dusenej mrkve. Miešame 4-7 minút, solíme, okoreníme, pridáme horčicu a syr.

Na zahustenie použijeme múku, ktorú vymiešame nahladko v studenej vode (asi 1,5dl). Celé povaríme ešte 2 minúty. Jedlo nakoniec dochutíme s čerstvou citrónovou šťavou.

Dokončenie

Prajem Vám dobrú chuť!

Margita Víghová
Bezchoroby.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 20 Sep. 2012

Ďalšie recepty užívateľa