Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 23 Jún 2018 · Dvojica #3
Mäso

Kuracie stehná v bylinkovej marináde


Kuracie stehná v bylinkovej marináde
Ingrediencie
  • 300 g vykostené kuracie stehná
  • 50 ml olivový olej
  • Čerstvé bylinky oregano, tymian , majorán,
  • Cesnak
  • Soľ
  • Príloha
  • 150 g Biela kapusta
  • 100 g Paradajky
  • 30 g Olivy
  • 1 Cibuľa
  • 100 g Uhorka
  • Dip
  • 100 g Biely jogurt
  • 2 strúčiky cesnaku
Popis prípravy jedla
Príprava

Olivový olej s bylinkami a cesnakom dáme do mixéra a dobre rozmixujeme. Kuracie stehná umyjeme , nakrájame na kocky a vložíme do misky . Zalejeme pripravenou marinádou z byliniek ,osolíme a vložíme do chladničky na 2 hodiny.

Výroba

Keď je mäso odležané , zahrejeme panvicu a mäso na nej opečieme do mäkka. Kým sa nám mäso opeká , nakrájame si kapustu , paradajky ,olivy a uhorku . Zeleninu rozdelíme na dva taniere a navrch poukladáme opečené kuracie stehná .
Nakoniec si z bieleho jogurtu ,prelisovaného jogurtu a cesnaku urobíme dip ,ktorým jedlo polejeme.


Výživové hodnoty 100 g :

Kalorická hodnota :471 kj
Tuky : 7,3 g
Sacharidy:3,6 g
Bielkoviny :7,7 g

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 2 hod. 30 min.

Príprava surovín: 2 hod. 15 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 15 Aug. 2015

Ďalšie recepty užívateľa