Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Mäso

Kuracie stehno s figovou omáčkou


Kuracie stehno s figovou omáčkou
Ingrediencie
  • 400g vykostené kuracie stehno horné
  • 1dl oleja
  • korenie pečené kura
  • citrónová šťava
  • 2ks figy
  • 4ks slivky
  • 200ml červené víno
  • 3ks badyán
  • 5ks klinčeky
  • 1-2ČL hnedý cukor
  • čerstvá citrónová kôra
  • mleté čierne korenie
  • štipka soli
  • 50g masla
  • 0,5dl vody
  • 1ČL gustin - kukuričný škrob
Popis prípravy jedla
Príprava

Do oleja pridáme korenie pečené kura a čerstvú citrónovú šťavu. Do tejto marinády dáme vykostené kuracie stehná, zakryjeme a aspoň na 2 hodiny dáme do chladničky.

Výroba

Figy a slivky umyjeme a nakrájame na väčši kúsky. Do kastrólika nalejeme červené víno, pridáme badyán, klinčeky, citrónovú kôru a hnedý cukor. Celé privedieme do varu, pridáme aj ovocie a celé krátko povaríme. Pridaním masla omáčka bude zamatová. Figovú omáčku zahustíme kukuričným škrobom. Nakoniec z omáčky vyberieme badyán.

Dokončenie

Kuracie stehná opečime na panvici a môžeme servírovať. Jedlo som podávala s hnedou ryžou a čerstvým šalátom.

Prajem Vám dobrú chuť!

Margita Víghová
Bezchoroby.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Kuracie mäso umyjemedo oleja pridáme koreniecitrónovú šťavuvložíme mäso do marinádyzakryjeme a dáme do chladničkypripravíme omáčkufigy a slivky nakrájame na väčšie kúskykoreniny pridáme do červeného vínapridáme hnedý cukoromáčku uvarímevybereme badyánpridáme maslovodu zmiešame so škrobomzahustíme omáčkukuracie stehná upečimekuracie stehná s figovou omáčkouhotové jedlo
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 4 Sep. 2012

Ďalšie recepty užívateľa