Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Lorenské lieňe


Ingrediencie
  • (4 ks) liene
  • (3 dl) biele víno
  • (1 dl) sladká smotana
  • (2 ks) žĺtky
  • (50 g) maslo
  • (1/2 ks) citrónová šťava
  • (1 ks) cibuľa
  • bobkový list
  • tymian
  • zelená petržlenová vňať
  • soľ
  • celé čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si rybu očistíme, vyberieme vnútornosti, dobre poumývame a poukladáme do nádoby.

Výroba

Vopred sme však do nádoby vložili nadrobno posekanú cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, bobkový list, tymian soľ a korenie.
Po tom, čo vložíme do nádoby liene, prilejeme víno, 1 dl vody a necháme podusiť.
Ak je ryba udusená, tekutinu odparíme asi na polovicu, pridáme smotanu a necháme asi 20 minút variť.

Dokončenie

Nakoniec primiešme žĺtky, maslo a necháme odstáť.
Do pekáča si poukladáme dusenú rybu, polejeme omáčkou, posypeme jemne nasekanou petrženovou vňaťou a cibuľkou, vložíme do rúry a necháme zapiecť.
Hotové jedlo na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou a servírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa