Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Omáčky

Lyonská omáčka


Ingrediencie
  • (2,5 dl) základná hnedá omáčka
  • (1 dl) biele víno
  • (1 ks) cibuľa
  • (10 g) maslo
  • soľ
Popis prípravy jedla
Výroba

Na začiatok si zoberieme panvicu, vložíme maslo a necháme rozpáliť.
Cibuľu si posekáme nadrobno a podusíme na pripravenom masle. Musíme si dať pozor, aby sa nam nezafarbila, potom podlejeme vínom a varíme, pokým sa polovica neodparí. Neskôr pridáme hnedú omáčku a necháme poveriť.
Ak je omáčka hotová, precedíme ju cez sítko a sevírujeme.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 21 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa