Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Sobota, 24 Aug. 2019 · Dvojica #5
Raňajky

Makové lievance


Makové lievance
Ingrediencie
  • 450 gramov zemiakov
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 300 gramov hladkej múky
  • 1 lyžica oleja
  • 4 lyžice maku
  • štipku soli
  • olej
Popis prípravy jedla
Príprava

Zemiaky očistíme a na jemne nastrúhame.

Výroba

Nastrúhané zemiaky zmiešame s mliekom, múkou, vajíčkom, olejom a soľou. Prisypeme mak, dobre premiešame a na rozpálenom oleji opečieme z každej strany do zlatista. Podávame posypané ovocím a preliate javorovým sirupom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 40 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Zemiaky očistíme a na jemne nastrúhameNastrúhané zemiaky zmiešame s mliekom, múkou, vajíčkom, olejom a soľou.Prisypeme makNa rozpálenom oleji opečieme z každej strany do zlatista
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 26 Sep. 2012

Ďalšie recepty užívateľa