Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Makové šklbance


Ingrediencie
  • (1200 g) zemiaky
  • voda
  • soľ
  • (200 g) polohrubá múka
  • (80 g) masť
  • (80 g) mak
  • (120 g) práškový cukor
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si zoberieme zemiaky, očistíme ich, pokrájame na kocky, umyjeme a varíme v slanej vode.

Výroba

Uvarené zemiaky odstavíme, väčšiu časť vody vylejeme a pridáme múku a necháme na ohni spariť.
Po niekoľkých minútach všetko rozšľaháme na cesto a lyžicou vykrajujeme z cesta väčšie kúsky a ukladáme na tanier.

Dokončenie

Na tanieri ich pomastíme a posypeme makovou zmesou, do kt. sme pridali práškový cukor.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 7 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa