Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Utorok, 22 Aug. 2017 · Dvojica #3
Dezerty

Makovo- ďatlový vegan koláč bez cukru.


Makovo- ďatlový vegan koláč bez cukru.
Ingrediencie
  • Na korpus potrebujeme:
  • 200 g pomletý mak
  • 150 g špaldová múka
  • 100-150 ml mandľové mlieko (podľa potreby a hustoty cesta)
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • Ďatlový lekvár
  • 250 gramov ďatle
  • 2 banány
  • Poleva
  • 100 g 80%-tnej čokolády
  • 1 PL kokosový olej
  • Ovocie na ozdobenie.
Popis prípravy jedla
Výroba

Korpus.
V miske zmiešame mak, múku, mlieko, kypriaci prášok a soľ. Do okrúhlej formy vložíme papier na pečenie a vylejeme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Ďatle namočíme do teplej vody na cca 2 hodiny. Potom vložíme do hrnca a pomaly za stáleho miešania varíme, kým sa nerozvaria. Dávame pozor, aby neprihoreli. Nakoniec pridáme roztlačený banán a premiešame a necháme vychladnúť.
Keď je korpus vychladnutý potrieme ho ďatlovým lekvárom na ktorý poukladáme kolieska banánu. Čokoládu roztopíme nad parou spolu s kokosovým olejom a polejeme koláč.
Nakoniec dozdobíme ovocím podľa fantázie.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 30 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 10 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 21

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 19 Máj 2016

Ďalšie recepty užívateľa