Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Mäsom plnené zemiaky


Ingrediencie
  • (800 g) zemiaky
  • soľ
  • mlieko
  • (300 g) hovädzie al. bravčové mäso
  • (2 lyžice) masť
  • (2 ks) cibuľa
  • mletá červené paprika
  • (2 strúčiky) cesnak
  • mleté čierne korenie
  • (40 g) údená slanina
  • (1 ks) vajce
  • strúhanka
  • (40 g) tvrdý syr
  • (1 lyžica) paradajkový pretlak
Popis prípravy jedla
Príprava

Zemiaky si ošúpeme, dôkladne poumývame a vo vriacej vode uvaríme do polomäkka.
Zemiaky si necháme vysušiť.
Vydlabeme otvory a do stredu nalejeme mlieko.

Výroba

Do misky si vložíme umyté zomleté mäso, červenú papriku, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie, trocha opraženej slaninky, vnútro zo zemiakov a dôkladne premiešame.
Celú zmes si udusíme na rozpálenom oleji a cibuli, jemne nasekanej.
Uvarenú plnku si necháme vychladiť, pridáme vajce a napĺňame ňou zemiaky.

Dokončenie

Na záver pridáme do zvyšku slaninky masť, vodu, pretlak al. kečup, naplnené zemiaky a vložíme do vopred vyhriatej rúry.
Upečenú zmes podávame spolu s ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 7 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa