Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Utorok, 22 Aug. 2017 · Dvojica #3
Iné

Medovníky na zjedenie


Medovníky na zjedenie
Ingrediencie
  • 600g špaldová hladká múka
  • 250 g trstinový cukor rozmixovaný v mixéri
  • 200 g 80%-centné maslo
  • 6 PL med
  • 3 vajcia
  • 1 kypriaci prášok do perníka
  • bielok na potieranie
Popis prípravy jedla
Výroba

Múku preosejeme do misy, pridáme cukor, nastrúhané maslo, med, vajcia a kypriaci prášok do medovníkov. Vypracujeme cesto, ktoré necháme pár hodín odležať najlepšie cez noc v chladničke.
Pred pečením cesto vyberieme z chladničky na 20 minút, aby sa s ním lepšie pracovalo. Cesto rozvaľkáme na 3-5 mm a vykrajujeme formičkami rôzne tvary. Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 5-7 minút pri teplote 150-170 stupňov. Po upečení medovníky natrieme šľahaným bielkom. Medovníky sú okamžite mäkké a nie je potrebné pridávať do dózy jablko na zmäknutie.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 30 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 10 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Júlia

Pridané: 10 Dec. 2015

Ďalšie recepty užívateľa