Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Mletý kapor


Ingrediencie
  • (600 g) vopred očistený kapor
  • (40 g) cibuľa
  • zelený peržlen
  • (1 lyžica) sardelová pasta
  • (60 g) strúhaný parmezán
  • (30 g) jemná strúhanka
  • soľ
  • hovädzí vývar
  • (60 g) maslo
Popis prípravy jedla
Príprava

Očisteného, vypitvaného, uymtého kapra si vykostíme.
Vykostenéh kapra si rozkrojíma na polovicu, jednu polovicu necháme vcelku a druhú pokrájame na menšie kocky.

Výroba

Polovicu, kt. sme si nechali vcelku si zomelieme na mlynčeku, spolu s ním aj cibuľu, primiešame posekaný zelený petržlen, soľ, hovädzí vývar, sardelovú pastu, syr, kt. sme si postrúhali a všetko dokopy dôkladne zmiešame.
Vymastíme si ohňovzdornú nádobu, pridáme 1/2 zmesy, na to kocky ryby, ďalej druhú polovicu, povrch posypeme syrom, strúhankou, nalejeme rozpustené maslo a vložíme do rúry zapiecť.

Dokončenie

Hotovú upečenú rybu servírujeme spolu s opečeným bielym chlebom a ako oblohu môžeme použiť kolieska citrónu.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa