Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Štvrtok, 21 Nov. 2019 · Dvojica #4
Mäso

Morčacie stehná na zázvore


Ingrediencie
  • (2 ks) morčacie stehná
  • (1 ks) morčací chrbát
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • (100 g) olej
  • (1 ks) cibuľa
  • mletý zázvor
  • horúca voda
  • (20 g) hladká múka
  • (3 dl) smotana
  • citrón
Popis prípravy jedla
Príprava

Vykostíme si mäso, ostránime šľachy a kožu a rozkrojíme chrbát na polovicu.
Takto pripravené mäso si nasolíme a okoreníme.

Výroba

Na panvicu si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť a prudko opečieme mäso.
Do výpeku pridáme jemne pokrájanú cibuľu a necháme ju speniť.
Pridáme mäso, zázvor, prilejeme vodu a necháme dusiť, pokým mäso nezmäkne.
Ak je mäso hotové, vyberieme ho, šťavu necháme odpariť, prisypeme hledkú múku, opražíme, prilejeme smotanu a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Dokončenie

Ak je jedlo hotové, podávame ho spolu s cestovinami, ryžou al. knedľou.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa