Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Sobota, 19 Okt. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Moravský vrabec


Ingrediencie
  • (600 g) bravčové mäso
  • cesnak
  • soľ
  • (20 g) masť
  • (60 g) cibuľa
  • rasca
  • horúca voda
  • (1 lyžička) hladká múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si dobre umyjeme mäso a pokrájame na hrubšie kúsky.
Pokrájané kusy potrieme rozlačeným cesnakom zmiešaným so soľou.

Výroba

Cesnakom potreté kusy si poukladáme na pekáč, pridáme masť, nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu a nalejeme vriacu vodu.
Pekáč vložíme do vopred vyhriatej rúry a necháme piecť. Počas pečenia mäso viackrát polievame vodou al. vlastnou šťavou.
Ak nám mäso zmäklo, vyberieme ho a do šťavy pridáme múku, opražíme, povaríme a podľa potreby prilejeme vodu.

Dokončenie

Do hotovej omáčky vložíme späť mäso a servírujeme so zemiakmi al. knedľou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa