Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Piatok, 22 Nov. 2019 · Dvojica #5
Mäso

Moriak s hubami a slaninou


Ingrediencie
  • (1/2 ks) moriak, morka
  • (40 g) údená slanina
  • soľ
  • (10 g) hladká múka
  • (3 lyžice) olej
  • (1 ks) cibuľa
  • vývar z masoxu
  • (1 ks) zeler
  • (50 g) čerstvé huby
  • mletá červená paprika
  • mleté čierne korenie
  • estragón al. zelená petržlenová vňať
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si vezmeme moriaka, dobre ho poumývame, pokrájame na menšie kúsky, prešpikujeme slaninou, osolíme a obalíme v múke.

Výroba

Do hrnca si nalejeme olej, necháme ho rozpáliť, pridáme jemne naskeanú cibuľu a speníme ju.
Po spenení pridáme na kocky nakrájanú slaninu, prešpikovaného moriaka, kt. opečieme z oboch strán, prilejeme vývar a upečieme .
Počas pečenia mäso neustále polievame. Ak je mäso polomäkké, pridáme zeler a huby, kt. sme si očistili a umyli.

Dokončenie

Ak je mäso upečené, vyberieme ho a do šťavy pridáme červenú papriku, mleté čierne korenie, estragón al. jemne posekanú petržlenovú vňať.
Hotové jedlo servírujeme spolu s dusenou ryžou al. so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 11 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa