Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Utorok, 22 Aug. 2017 · Dvojica #3
Dezerty

Mrkvový koláč so smotanovým krémom


Mrkvový koláč so smotanovým krémom
Ingrediencie
  • Na menší plech budeme potrebovať:
  • 300 g celozrnnej múky (môže sa nahradiť hladkou múkou)
  • 150 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 2 lyžice zakysanky alebo kefíru
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • 2 mrkvy
  • 1 jablko
  • 50 g mletých orechov
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžišky škorice
  • maslo na vytretie plechu a múku na posypanie
  • Na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g práškového cukru ( môže sa použiť zomletý trstinový cukor)
Popis prípravy jedla
Výroba

Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do peny. Pridáme šťavu a nastrúhanú kôru z pomaranča a prisypeme múku so sódovou bikarbónou, škoricu a orechy. Cesto vyšľaháme a postupne pridávame olej, zakysanku a nakoniec primiešame najemno nastrúhanú mrkvu a jablko. Cesto dobre premiešame a vylejeme na plech. Koláč pečieme 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Krém:
Mascarpone zmiešame s cukrom a pridáme do krému s ušľahanou šľahačkou. Vychladnutý koláč potrieme krémom a posypeme nasekanými orechmi.

Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 30 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: Linda V

Pridané: 18 Jan. 2017

Ďalšie recepty užívateľa