Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Divina

Muflón na smotane


Ingrediencie
  • (500 g) mäso zo stehna muflóna
  • soľ
  • (50 g) masť
  • (100 g) cibuľa
  • (1 ks) bobkový list
  • rozmarín
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • (2 strúčiky) cesnak
  • (1 lyžica) ocot
  • (10 g) hladká múka
  • (0,2 l) smotana
  • cukor
Popis prípravy jedla
Príprava

Mäso si vyberieme, necháme ho odstáť, umyjeme ho, odstránime blany a nasolíme.

Výroba

Do hrnca si vložíme masť, necháme ju rozpáliť, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, mäso a opečieme ho.
Postupne ku mäsu pridávame bobkový list, pomletý rozmarín, postrúhanú citrónovú kôru, postrúhaný cesnak, nalejeme ocot a necháme celú zmes podusiť.
Počas dusenia podlievame horúcou vodou.
Ak je mäso takmer mäkké, opečieme ho do červena.

Dokončenie

Hotové mäso si pokrájame na plátky, do šťavy pridáme múku, kyslú smotanu, privedieme k varu a neskôr precedíme.
Na záver primiešame do omáčky citrónovú šťavu, cukor a nalejeme ju na pokrájané mäso.
Hotové jedlo servírujeme s knedľou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa