Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
Mäso

Nakladaný kel


Nakladaný kel
Ingrediencie
  • 1 menší kel
  • 500g mletého mäsa
  • 100g ryže
  • 1 vajíčko
  • 500g kyslej smotany
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • provensálske korenie
  • mletá červená paprika
  • stolový olej alebo Bio kokosový ole Omega & more na varenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Kel rozoberieme na listy, uvaríme v slanej vode a keď sú uvarené scedíme. Na kokosovom oleji speníme cibuľu, poprášime mletou červenou paprikou a pridáme mleté mäso.


Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, provensálskym korením a dusíme. Ryžu uvaríme klasickým spôsobom.

Výroba

Zapekacie misu vymastíme olejom alebo kokosovým olejom a poukladáme kelové listy. Na kelové listy dáme ryžu, mleté mäso a bohato pokvapkáme kyslou smotanou v ktorej sme rozhabarkovali vajíčko.


Nasledujú zase kelové listy, ryža, mleté mäso a smotana. Celé zakryjeme kelovými listami a dáme zvyšok kyslej smotany.

Dokončenie

Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30-35 minút.


Dobrú chuť Vám prajem!
S úctou: Margita Víghová bezchoroby.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 10 min.

Príprava surovín: 15 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Nakladaný kelNakladaný kelNakladaný kelNakladaný kelNakladaný kelNakladaný kelNakladaný kelNakladaný kelNakladaný kel
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 9 Mar. 2012

Ďalšie recepty užívateľa