Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Nátierky

Nátierka z čerstvého droždia


Nátierka z čerstvého droždia
Ingrediencie
  • 1 cibuľa
  • 2 PL oleja
  • 120 g čerstvého droždia
  • 4 vajcia
  • soľ
  • čerstvé mleté korenie
  • 2 sterilizované uhorky
  • 1 PL horčice
Popis prípravy jedla
Príprava

Cibuľu pokrájame na malé kúsky. Uhorky postrúhame.

Výroba

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme rozdrobené droždie a restujeme do ružova (3-5 minút). Do opečeného tekutého droždia pridáme vajcia a chvíľu miešame. Vznikne praženica, do ktorej pridáme uhorky a horčicu. Dochutíme soľou a korením. Prehrejeme a podávame s čerstvým chlebom.

Komentáre (1)
  • Muž

    Suroviny používam rovnaké, postup trochu iný:
    na oleji zohrievam droždie, ktoré sa roztopí a postupne hustne. Cibuľu pridám až do zhustnutého droždia. po zmäknutí cibule pridám vajíčko.

    27. Jan. 2014 - 18:52 pridal patepete
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 20 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľuPridáme rozdrobené droždieRestujeme do ružovaPridáme vajciaPridáme uhorky a horčicu
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 18 Jún 2013

Ďalšie recepty užívateľa