Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #5
 
Dnes je Utorok, 12 Nov. 2019 · Dvojica #5
Mäso

Old No. 7 Flank Steak


Old No. 7 Flank Steak
Ingrediencie
  • 700g čistého mäsa na stejky (sviečkovica alebo roštenka)
  • 1 strúčik mletého cesnaku
  • 1 čajová lyžička suchej horčice
  • ? hrnčeka whisky Jack Daniel´s
  • ? hrnčeka rastlinného oleja
  • 2 lyžice masla
  • Šalát a čerstvo mleté korenie
Popis prípravy jedla
Výroba

Stejk z oboch väčších strán narežeme ostrým nožom, cca 3 mm hlbokým rezom v takzvanom diamantovom tvare. Mletý cesnak ešte popučíme s horčicou a následne zmiešame s whisky Jack Daniels. Pripravenou zmesou polejeme narezaný stejk a dáme ho zachladiť na celú noc. Pred varením ho však na dve hodinky vyberieme a necháme ho na ten čas postáť pri izbovej teplote. Odporúča sa gril s použitím dreveného uhlia alebo plynu. Pečieme pri vysokej teplote 3 až 5 minút z každej strany, počas pečenia potierame maslom. Stejk okamžite narežeme na kúsky, použijeme priečny rez po vyznačenom diamantovom vzore. Osolíme, okoreníme. Množstvo vystačí na 4 porcie.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 7

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 15 Dec. 2011

Ďalšie recepty užívateľa