Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Bezmäsité jedlá

Paneer Tikka


Paneer Tikka
Ingrediencie
  • Tofu 600gr
  • Biely jogurt 120gr
  • Žlté čili 2,5gr
  • Soľ 7gr
  • Horčicový olej 10gr
  • Rasca celá 5gr
  • Kurkuma prášok 1,5gr
  • Garam masala 10gr
  • Kasoori methi 1gr
  • Naan ( pita ) chlieb 4ks príloha
  • Malá červená cibuľa 1ks príloha
  • -------------------------------------------------
  • DAL MAKHNI:
  • Červená fazuľa 100gr
  • Čierna šošovica 400gr
  • Rajčinový pretlak 100gr
  • Zázvor 30gr
  • Cesnak 30gr
  • Mleté Kashmiri mirch 40gr
  • Olej 75ml
  • Maslo, kyslá smotana, soľ
Popis prípravy jedla
Príprava

Tofu syr si nakrájame na kocky. Pripravíme marinádu z ingrediencii do ktorej vložíme tofu a necháme odležať v chladničke cca 1 – 1,5 hodiny.

Výroba

Zatiaľ si pripravíme Dal makhni: fazuľu a šošovicu den dopredu namočenú vo vode dame do čerstvej vody a osolíme. Varíme do mäkka. Cesnak a zázvor si rozmixujeme, ktorý potom dame do rozohriateho oleja v hrnci, troška opražíme a pridáme pretlak a čili. Privedieme do varu a hneď pridáme fazulovo-šošovicovú zmes a necháme spolu variť ešte asi 30 minút. Po dovarení sa to dosolí podľa potreby a popučí celá zmes. Namarinované tofu vytiahneme z chladničky a opekáme na teflónovej panvičke asi 10 min. po opečení podávame s Dal Makhni, Naan chlebom a na prúžky pokrájanú červenú cibuľu.

Dokončenie

odávame zjemnené maslom a kyslou smotanou.

Dobrú chuť

Zdroj: bakchus-vinaren.sk

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 21 Mar. 2011

Ďalšie recepty užívateľa