Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Ryby a plody mora

Pangasius pod perinou


Pangasius pod perinou
Ingrediencie
  • Náročnosť prípravy: jednoduchá
  • Ingrediencie:
  • 4 filety pangasius
  • soľ
  • čerstvá citrónová šťava
  • korenie na ryby
  • ------------------------------------------------------
  • Zemiaková kaša:
  • 1 kg zemiakov
  • 6 dkg masla
  • 1 dl mlieka
  • 2 PL kyslej smotany
  • strúhaný muškátový oriešok
  • soľ
  • -------------------------------------------------------
Popis prípravy jedla
Príprava

Pangasius filety osolíme, posypeme korením na ryby, bohato pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme stáť. Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu.

Zemiaková kaša:
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Vodu zlejeme, zemiaky popučíme, pridáme maslo alebo kokosový olej, zalejeme teplým mliekom a dobre vymiešame. Dochutíme soľou a štipkou strúhaného muškátového orechu. Na konci pridáme kyslú smotanu a ešte raz premiešame.

Výroba

Keď je hotová zemiaková kaša, ryby prudko opečieme na panvici na oleji (alebo použite pre zdravie prospešný kokosový olej na varenie z BIO-ABC.SK). Pečieme 2 minúty z obidvoch strán.

Zapekaciu misu jemne vymastíme olejom, masťou (alebo použite kokosový olej z BIO-ABC) a navrstvíme polovicu zemiakovej kaše. Na to položíme upečené ryby a celé zakryjeme druhou polovicou zemiakovej kaše.

Vložíme do rúry a pečieme asi 35 minút na 170C.

Dokončenie

Podávame s čerstvým šalátom. Výborne sa k tomu hodí čerstvý jablkovo-mrkvový šalát.

Dobrú chuť Vám prajem!
S úctou: Margita Víghová BIO-ABC.SK / BIOABC.SK

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 55 min.

Príprava surovín: 20 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Ako piecť?Ako pripravyť rybu Pangasius?Pangasius pod perinou s čerstvým jablkovo-mrkvovým šalátomRyba pangasius zapečený so zemiakovou kašouP
Autor receptu

Meno: BEZCHOROBY.SK

Pridané: 28 Okt. 2010

Ďalšie recepty užívateľa