Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #7
 
Dnes je Streda, 17 Júl 2019 · Dvojica #7
Mäso

Paprikáš z králika


Ingrediencie
  • (1 ks) králik
  • (50 g) masť
  • (50 g) cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • nové korenie
  • (1 lyžička) červená paprika
  • (1 lyžička) horčica
  • (0,25 l) kyslá smotana
  • (20 g) hladká múka
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si králika vcelku a dobre si ho poumývame.
Umyté mäso si pokrájame na menšie kúsky.

Výroba

Do hrnca si vložíme hrudku masti, necháme ju rozpáliť, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, necháme ju speniť a postupne pridávame: najprv mäso, podľa chuti soľ, čierne korenie, nové korenie, červenú papriku, horčicu a necháme celú zmes podusiť.
Počas dusenia prilievame horúcu vodu, pokým nám mäso nezmäkne.

Dokončenie

Na záver pridáme ku mäsu smotanu zmiešanú spolu s múkou a necháme zovrieť.
Hotové jedlo servírujeme spolu s cestovinou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa