Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Nedeľa, 21 Júl 2019 · Dvojica #1
Omáčky

Pažítková omáčka


Ingrediencie
  • (2, 5dl) základná majonéza
  • (2 ks) rožky
  • (2 ks) žĺtky uvarené natvrdo
  • (2 dl) mlieko
  • (20 g) pažítka
  • ocot
  • worcester
  • mleté čierne korenie
  • soľ
Popis prípravy jedla
Výroba

Rožky si pokrájame na kolieska a namočíme ich do vlažného mlieka.
Necháme chvíľku postáť, vytlačíme a prepasírujeme cez sítko.
Pridáme pretreté žĺtky a postupne počas miešania pomaly pridávame majonézu.
Na záver primiešame pažítku, nakvapkáme ocot, worcester a podľa chuti prisypeme soľ al. korenie.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 21 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa