Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 21 Sep. 2019 · Dvojica #3
Bezmäsité jedlá

Pečená hliva


Pečená hliva
Ingrediencie
  • 500 g hliva
  • 2-3 hlavičky cesnaku
  • 1-2 cibule
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • bylinková soľ
  • mleté čierne korenie
Popis prípravy jedla
Príprava

Hlivu očistíme a natrháme na menšie kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Hlavičky cesnaku rozdelíme na strúčiky, ale nečistíme.

Výroba

Do misy na zapekanie vysypeme hlivu, pridáme cibuľu, cesnak, maslo, olej, korenie a soľ. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°c a pečieme asi 30-45 minút. Občas premiešame.

Dokončenie

Ako prílohu podávame zemiakové pyré.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 00 min.

Príprava surovín: 10 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4 porcie

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Do misy na zapekanie vysypeme hlivuPridáme cibuľu, cesnakPriddáme masloPremiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°c a pečieme asi 30-45 minút.
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 17 Okt. 2012

Ďalšie recepty užívateľa