Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #4
 
Dnes je Nedeľa, 22 Sep. 2019 · Dvojica #4
Mäso

Pečená kačica na višňiach


Ingrediencie
  • (1 ks) kačica
  • (4 dl) vývar
  • (1 dl) červené víno
  • (0, 5 dl) griotka
  • (10 g) maslo
  • (20 g) paradajková kaša
  • (30 g) hladká múka
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • (200 g) višňový kompót
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si maslom vymastíme pekáč, pridáme kačicu, nalejeme vývar, vložíme do horúcej rúry a necháme upiecť.

Výroba

Počas pečenia neustále polievame vývarom a neskôr vlastnou šťavou.
Ak je kačka upečená, vyberieme ju, masť si prelejeme, odparíme, posypeme múkou, nalejeme paradajkový pretlak, vývar, premiešame a necháme variť.

Dokončenie

Na záver podľa chuti prilejemevíno, griotku a kačicu pokrájame na porcie.
Hotovú kačicu podávame poliatu šťavou na povrchu spolu s dusenou ryžou a višňovým kompótom.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 4-6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 24 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa