Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Pečená kačka


Ingrediencie
  • (1 ks) kačica
  • soľ
  • kmín
  • vývar al. voda
Popis prípravy jedla
Príprava

Vezmeme si kačicu, očistíme ju, umyjeme a vysušíme. Na povrch nasypeme soľ a kmín.

Výroba

Pekáč si natrieme vymastíme a necháme asi 3 minúty zohriať.
Ak je nádoba zohriata, vložíme do nej kačicu a opečieme ju.
Kačicu pečieme zakrytu len na platničke.

Dokončenie

Ak je kačica mäkká, naporcujeme ju a výpek podlejeme vodou.
Servírujeme spolu s kyslou kapustou a kysnutými knedlíkami.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 1 hod. 40 min.

Príprava surovín: 10 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6 porcií

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 28 Feb. 2010

Ďalšie recepty užívateľa