Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Bezmäsité jedlá

Pečené artičoky


Ingrediencie
  • (8- 10 ks) artičoky
  • (1 ks) citrón
  • (2 lyžice) olej
  • (3 ks) cibuľa
  • (150 g) huby
  • soľ
  • (40 g) maslo
  • (3 ks) paradajky
  • (2 lyžičky) paradajkový pretlak
  • biele víno
  • zelená petržlenová vňať
Popis prípravy jedla
Príprava

Na začiatok si uvaríme artičoky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou a vložíme do pekáča, kt. sme si vopred vymastili.

Výroba

Cibuľu si pokrájame na kolieska, očistíme a umyjeme si huby a pridáme k rozpálenému oleju. Necháme podusiť a osolíme.
Ak je zmes mäkká, nalejeme ju na artičoky a necháme zapiecť vo vopred vyhriatej rúre.
Po desiatich minútach pečenia pridáme paradajky, opečené na masle al. pretlakom , kt. sme si zmiešali s bielym vínom.

Dokončenie

Na záver posypeme jemne nakrájanou petržlenovou vňaťou a dopečieme.
Hotové artičoky servírujeme spolu s pečivom al. ryžou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

21321

Veľmi dobré

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 7 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa