Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Sobota, 20 Júl 2019 · Dvojica #3
Mäso

Pečené kačacie prsia s marinovanou medovo tymianovou cviklou, a pretlačené maslové zemiaky


Pečené kačacie prsia s marinovanou medovo tymianovou cviklou, a pretlačené maslové zemiaky
Ingrediencie
  • 2x 300 g kačacie prsia
  • 1čl rasca drvená /kmín/
  • soľ
  • 150-200 ml pivo typ porter
  • 300 g červená repa čerstvá
  • 1 pl rasca celá
  • 1 čl aníz, fenikel semienka
  • 1 pl soľ
  • 1 pl med
  • 4 vetvičky tymián čerstvý
  • 1 lyžička ocot sherry, alebo čierny balsamico
  • 400 g zemiaky žlté
  • 30 g maslo
  • 2 pl medovka čerstvá - listy
Popis prípravy jedla
Výroba

Cviklu v šupke uvaríme vo vode s koreninami do mäkka. V náleve necháme vychladnúť,ideálne cez noc. Ošúpeme a pokrájame na kocky asi 8×8 mm. Na panvicu pridáme med, tymian a opečieme s cviklou asi 5 min, pridáme ocot a necháme šťavu zhustúť, takmer odpariť. Očistené zemiaky uvaríme v malom množstve osolenej vody, zlejeme a primiešame opatrne maslo a najemno nakrájané listy medovky. Kačacie prsia na strane kože narežeme do mriežky, okoreníme, osolíme a posypeme drvenou rascou opečieme na sucho zo strany kože, pustia tuk a obrátime na 2×4 min a najlepšie v rúre dopečieme pri 180 °C podľa veľkosti 6-12 minút. Môžeme pomaly prepiecť aj na panvici. ?Tento postup potrebuje prax a skúsenosti – ak máte vpichový teplomer tak teplota v jadre cca 65°C.

Dokončenie

Po upečení necháme oddýchnuť 4-8 min opäť podľa veľkosti,aby nam pri krájaní nevytieklo veľa šťavy do výpeku v panvici (odoberieme väčšinu tuku) pridáme pivo a šťavu z mäsa po nakrájaní, prevaríme na hustotu omáčky a zamiešame nakrájané prsia.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

54321

Gurmánske

Hodnotení: 2

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: GastroSlovnik

Pridané: 1 Feb. 2014

Ďalšie recepty užívateľa