Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Predjedlá

Pečené vajcia


Ingrediencie
  • 8 vajec
  • cesnak
  • citrónová šťava
  • sardelky v olivovom oleji
Popis prípravy jedla
Výroba

Vajcia v novej dimenzii. Chce to len trpezlivosť. Vhodné ako predjedlo, alebo jednohubky.

Najprv rozohrejte trúbu na 105 stupňov a vajcia medzičasom ponorte na 10 minút do vlažnej vody. Následne ich rovnomerne rozložte v trúbe a pečte pri nezmenenej teplote 5 hodín.V prípade ak teplota v trúbe nie je rovnomerná (žiaľ vo väčšine prípadov nie je!), pravidelne obmieňajte polohu vajec. Po piatich hodinách schlaďte vajcia v studenej vode. Olúpte škrupinu, bielka by mali byť zhnednuté na nepoznanie. Prekrojte na polovicu.

Servírujte pokropené cesnakovo-sardelovou omáčkou:
Vylisujte cesnak, vložte ho spolu so sardelkami a citrónovou šťavou do procesora a za chodu postupne prilievajte olivový olej, v ktorom boli sardleky naložené až pokým nezískate vláčnu emulziu. Dochuťte čiernym korením.

S vínom opatrne – vajcia nadobudli mierne orechovú príchuť, ktorú nechcete prekryť, zároveň však bielka získali oveľa pružnejšiu štruktúru (v porovnaní s varenými), ktorú sa môžete pokúsiť zjemniť vínom. Odporúčam šampanské, alebo rulandské biele.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 5 hod. 20 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

32121

Lahodné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Danoteles

Pridané: 13 Máj 2011

Ďalšie recepty užívateľa