Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Utorok, 19 Nov. 2019 · Dvojica #2
Prílohy

Pečeňové knedlíčky


Ingrediencie
  • (150 g) pečeň
  • (100 g) biely chlieb
  • mlieko
  • (1 ks) vajce
  • (1 lyžička) jemne postrúhaná cibuľa
  • (1 lyžička) jemne posekaný zelený petržlen
  • (2 lyžice) masť
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • majorán
  • žemľová strúhanka
Popis prípravy jedla
Príprava

Do mlynčeka si vložíme pečeň, pomelieme ju a uskladníme v miske.

Výroba

Do panvice si vložíme hrudku masti, pridáme očistenú a pokrájanú cibuľu a petržlen a necháme opražiť.
Po opražení pridáme v mlieku namočený biely chlieb, vajce, koreniny a vypracujeme si cesto.
Postupne sypeme strúhanku až sa nám vytvorí cesto vhodné na vytvorenie pečeňových knedlíčkov.
cesto si necháme asi 1 hodinu postáť.

Dokončenie

Po odstáti formujeme z cesta knedlíčky a pridávame ich do vriaceho mäsového vývaru.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 1-2 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 23 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa