Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #3
 
Dnes je Nedeľa, 23 Feb. 2020 · Dvojica #3
Ryby a plody mora

Pečený kapor na petržlene


Ingrediencie
  • (600 g) očistený kapor
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zelený petržlen
  • (4 ks) paradajky
  • olej
Popis prípravy jedla
Príprava

Najprv si pripravíme rybu tak, že si ju očistíme, umyjeme, vysušíme, odstránime hlavnu kosť chrbta a rozkrojíme na porcie.

Výroba

Pokrájané porcie nasolíme, posypeme mletým čiernym korením a do misky si nasekáme nadrbno zelený petržlen.
Polovicu petržlena vložíme do ohňovzdornej nádoby, na to položíme porcie mäsa, ďalej kolieska nakrájanej paradajky a znovu posypeme petržlenom.
Na záver polejeme olejom a vloíme do vyhriatej rúry zapiecť.

Dokončenie

Ak je kapor upečený, servírujeme ho so zemiakovou kašou al. bielym chlebom.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 9 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa