Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #6
 
Dnes je Streda, 13 Nov. 2019 · Dvojica #6
Mäso

Pečený lekvár


Pečený lekvár
Ingrediencie
  • 3 kg slivky
  • 300 gramov kryštálového cukru
  • 1 dl rumu
Popis prípravy jedla
Príprava

Slivky umyjeme a necháme vysušiť. Odkôstkujeme.

Výroba

Na pekáč dáme slivky, zasypeme cukrom a dáme do vyhriatej rúry na 175°c piecť. Rúru občas otvoríme, aby unikla para. Po hodine slivky premiešame. Keď začnú hustnúť miešame ich častejšie. Pečieme na požadovanú konzistenciu cca 2 a 1/2 hodiny. Po zhustnutí prilejeme rum a premiešame. Plníme do vysterilizovaných pohárov.

Dokončenie

Po zatvorení pohár otočíme hore dnom a necháme tak vychladnúť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 3 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 6-8 porcií

Hodnotenie užívateľov

43211

Výnimočné

Hodnotení: 1

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Galéria obrázkov
Slivky umyjeme a necháme vysušiťOdkôstkované dáme na pekáč a zasypeme cukromPo hodine slivky premiešame.Rúru občas otvoríme, aby unikla paraPo zhustnutí prilejeme rum a premiešamePlníme do vysterilizovaných pohárov.
Autor receptu

Meno: Melánia

Pridané: 3 Sep. 2012

Ďalšie recepty užívateľa