Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #2
 
Dnes je Piatok, 20 Sep. 2019 · Dvojica #2
Divina

Pečený muflón


Ingrediencie
  • (600 g) mladé mäso ( muflón )
  • kyslé mlieko
  • (60 g) údená slanina
  • (4 strúčiky) cesnak
  • soľ
  • (60 g) masť
  • (80 g) cibuľa
  • (10 g) hladká múka
  • hovädzí vývar
Popis prípravy jedla
Príprava

Zoberieme si mäso, odstránime blany, umyjeme ho a zbavíme ho loju.
Takto pripravené mäso vložíme do kyslého mlieka a necháme odstáť.

Výroba

Po odstáti vyberieme, vysušíme, prešpikujeme slaninou a 2 strúčikmi cesnaku.
Zvyšné strúčiky si pretlačíme, osolíme a potrieme ním povrch mäsa.
Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, necháme ju zapeniť a keď je už sklovitá, pridáme mäso, prilejeme vodu a necháme upiecť.

Dokončenie

Ak je mäso mäkké, vyberieme ho, pokrájame na porcie, šťavu zaprášime múkou, prilejeme vývar, precedíme a vylejeme na pokrájané mäso.
Hotové jedlo podávame so zemiakmi.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 8 Apr. 2010

Ďalšie recepty užívateľa