Vitajte Neregistrovaný užívateľ na stránkach GastroSlovník.sk Dvojica #1
 
Dnes je Štvrtok, 19 Sep. 2019 · Dvojica #1
Mäso

Pečený zajac


Ingrediencie
  • (1 ks) zadná časť zajaca
  • (80 g) údená slanina
  • soľ
  • (50 g) masť
Popis prípravy jedla
Príprava

Pripravíme si zajačie mäso, očistíme si ho, umyjeme, odblaníme a prešpikujeme slaninou.

Výroba

Takto pripravené mäso nasolíme, položíme na pekáč, polejeme masťou a vložíme do rúry, kt. sme si vopred rozohriali.
Počas pečenia neustále dolievame vodu a mäso polievame vlastnou šťavou.

Dokončenie

Ak je zajačie mäso mäkké, vyberieme ho, pokrájame na menšie kúsky a servírujeme spolu so zemiakovou kašou.
Dobrú chuť.

Komentáre (0)
    Nebol pridaný žiadny komentár.
Pridať komentár
Prihláste sa a pridajte komentár.
Čas na prípravu

Celkový čas: 0 hod. 00 min.

Príprava surovín: 00 min.

Výdatnosť receptu

Recept je pre: 2-4 porcie

Hodnotenie užívateľov

Aby ste mohli hodnotiť recept musíte byť prihlásený.

Autor receptu

Meno: Blažena

Pridané: 30 Mar. 2010

Ďalšie recepty užívateľa